Selasa, 27 Februari 2018

24&25FEB2018 : CAMPING TAMAN BUKIT TAWAU

Assalamualaikum semua. Apa khabar ? Entri kali ini mahu ceritakan tentang Camping KKRHikers di Taman Bukit Tawau ( TABLE ) pada sabtu & ahad 24 & 25 Februari 2018. Plan ini sebenarnya di buat minggu lepas iaitu hari aku pergi ke Gunung Lucia tapi memandangkan ramai yang tak free, plan di postpone lah. 


Trio penyakit 😂
Tiap kali jumpa mesti ada yang kena alergik, kena ulat bulu & sengatan. Bak kata sapar mungkin di larang kita jumpa 😂
Kami (Halim, Sapar, Kak Rini, Kak Farhana, Kak Mila & aku) berkumpul di bangunan Mara & menaiki van abang Jamal bersolat asar di Masjid Bandar dan bertolak ke TABLE lebih kurang pukul 5 petang. 1 hari 1 malam & 12 orang (Kak Ain, Kak Ati, Kak Rose, Abang Mat, Abang Ishak & Abang Lyas) yang join tapi dia punya bekalan makanan macam 3 hari 2 malam bos ku. Hahahaha ternyata KKR Hikers kuat makan. Bayangkanlah 12 orang & setiap orang bawa 3 pot beras. Maggi & jajan. Siap beli samyang ramen lagi. Memang mewah lah. Roti 2 buku. Ayam 9 kg & ikan 2 kg. Ikan tu siap buat ikan rebus lagi. Sosej 3 bungkus. Rambutan & limau, jagung bakar 2 kg, pisang mentah 2 sisir 😂 Ya Allah macam tak percaya kan, tapi balik camping, ayam 9 kilo tu tiada sisa 😂

Okay berbalik pada cerita asal, kami memasang 4 khemah & mula pasang api selepas magrib. Sebenarnya agak lewat, kami dapat makan pun sekitar pukul 10 lebih. Dan sesi makan kami bertalam. Hidupkan sunnah bak kata kak Ati. 









buntut ayam, kulit ayam & sate pun hadoo 😂



jarang masa camping ada ikan rebus kan guys 😂




rekod yang di buat. Dari selepas magrib  sampai 4.20 am tak tidur. Ayam banyak sangat 😂😂



 Keluarga kedua ku ❤

Malam itu, kami main dua game yang mana di ketuai oleh kak Rose untuk menguji kepantasan "pickup" seseorang. Game pertama yang pusing botol & siapa yang kena perlu jawab soalan. Hahaha dua kali aku terkena, dua kali pasal cinta. Soalan pertama aku dapat bila & di mana aku tengok crush aku ? Dan yang kedua boleh terima kah kalau ex bf/gf rapat dengan bf/gf kau ? Memang jawapannya TIDAKLAH kan. Hahahaha. Dan game kedua tentang " Apa yang kamu bawa semasa camping" . Ni memang lawak sampai cramp perut ketawa. Terkeluar sixpack ketawa. Ni lah game yang menguji "pickup" ni. Alhamdulilah agak pantas jugak aku punya pickup ni 😂 Cuma beberapa orang yang faham game ( Kak Rose bagi soalan, kak Mila, Kak Farhana & aku ) dapat faham game. Yang lain blur-blur. Terutamanya paling blur si Saparuddin 😂 Sampai pindah-pindah tempat duduk tapi sampai ke sudah tak dapat jugak jawapannya. Hahahha. Paling lawak bila Abang Ishak ganggu tumpuan orang lain & berlagak macam dapat jawapan dan bila Abang Mat dapat 2 kali jawapan betul secara kebetulan. Hahahahaha serius malam yang paling lucu gais walaupun aku dengan elergikku pun masih lagi aku melawan untuk join camping. 

Selepas itu, sesi menyanyi & gitar sambung bakar ayam sampai ke 4.20 pagi keesokan harinya 😂😂 sebabkan kehabisan arang & telampau banyak ayam yang perlu di bakar. Ada yang tidur & ada yang bermain domeng 😂😂 Aku pemerhati sambil bakar ayam. Hari kedua kami sepatutnya pergi ke Kolam air panas tapi sebabkan ramai yang malas pergi, kami pun batalkan dan lebih kepada makan & mandi sungai. Malangnya aku dilarang mandi , sebabkan alergik tu . Kami habiskan roti, maggi dan ayam untuk sarapan pagi. pisang mentah dua sisir tu di potong nipis & di makan bersama gula. Hahahahha camping kali ini memang gila punya mewah & berkisar tentang makanan sahaja. Tidak di ragukan, KKR Hikers memang kuat makan 😂 Lepas habis camping, sambung lagi di meja panjang. Memang lain pukulannya bila keluar dengan keluarga keduaku ,KKRHikers ni. Memang sporting & gila-gila. Untuk Kak Farhana, semoga urusan kahwin di permudahkan. Salah satu faktor aku paksa diri untuk camping sebab kak Farhana lah, dia mahu mendirikan rumah tangga & berpindah. Semoga urusan di permudahkan & dalam lindungan Allah SWT. Kami sentiasa doakan kebahagiaanmu kak ❤





 ini muka-muka orginal tanpa bedak & baru bangun tidur ni bosku 😂


ada macam gadis melayu terakhir ka suda ? 😂😂😂😂😂

kesayangan hamba ❤
Kak Mila & Kak Ati.
Terima kasih sudi jaga sepanjang camping.
Hanya Allah yang mampu membalas jasa kalian. 



back to 70 an





penghibur di kala duka. Main silat-silat dorang ni 😂

Saparrr membaca kau kan blog ku ni 😂😂 
Ni yang paling blur dalam game 😂😂 
Nasi -> Ikan -> Nasihat 




paling nombor 1 nya ni bawa ramen pergi camping 😂

pisang mentah di bakar & di buat kerepek 



terima kasih untuk  semua pengalaman manis ini geng. Semoga ukhwah di bina hingga akhirnya ❤

1 ulasan:

  1. seronok pula tengok ramai-ramai camping
    hehehe
    lama dah tak tidur dalam khemah

    BalasPadam

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..