Rabu, 27 Disember 2017

241217 : Bukit Akar Tawau

Assalamualaikum semua. Hai, apa khabar semua ? Hari ini, macam biasalah kan mahu update entri yang tertangguh. Malas & mood menulis belum datang lagi. HAHAHA. Memandangkan hari ni, terasa rajin sedikit aku pun update lah untuk entri 24 Desember lepas, hari ahad sekali lagi ( untuk kali ke 6 ) mendaki di Bukit Akar untuk bawa "amanah" dari kak Ain iaitu geng-geng tempat kerjanya untuk hiking di Bukit Akar. Walaupun dah jejak kali ke 6 tapi masih lagi ragu untuk bawa orang & mencari "pintu masuk" Bukit Akar. Jadi kali ini ditemani oleh Diel untuk jadi guide & dan aku jadi penyapu ( sweeper ) HAHAHA . Alhamdullilah, kami berjaya juga mencari "pintu masuk" & berjaya sampai ke puncak Bukit Akar. 




menunggu yang lain sampai 

bersama kak Amy & Kak Jue



gambar curi 😂

24 Disember 2017
Selamat ulang tahun yang ke 69 tahun mak 😊

berbekalkan teh o panas

Di puncak, kami berjumpa dengan Abang "sayur bening & the geng" . Kami rehat & makan sebelum turun. Kali ni, kami ikut trail lain pulak yang di "pandu" oleh abang Meon. Alhamdulilah, sekitar pukul 12 kami keluar & bersurai. 


sebelum balik & di hantar pulang ke rumah, alhamdulilah Kak Jue sempat belanja makan mee tauhu Tawau lagi. Semoga bertambah rezeki kakak & keluarga ya. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..