Ahad, 17 Disember 2017

15/16122017 : Selagi masih mampu melangkah

Assalamualaikum. Muncul lagi untuk update entri pasal Bukit Panchang pada 15 desember 2017, hari jumaat & Bukit Lee Man Kui pada Sabtu 16 desember 2017. 



15 Desember lepas, kami (Abang J, Kak Mila & aku) pergi ke Bukit Panchang pada sebelah petang untuk isi masa lapang. Hahaha. Kami mulakan pendakian pada pukul 5.08 petang & tiba di puncak pada pukul 5.47 petang. Bila mendaki petang memang surrender. Dia punya penat tu perhhhh lain macam. Macam nafas pun sukar di kawal. Alhamdulilah perjalanan tidak sampai sejam & cipta rekod masa baru untuk sesi hiking petang. Seperti yang di jangka cuma kami bertiga di puncak. Ambil peluang berehat & selfie itu harus. Alhamdulilah buat kali ke 11 berjaya lagi mendaki Bukit Panchang. Kami turun selepas azan & struggle juga turun dalam keadaan gelap & cuma bertiga. Tapi di kuatkan hati & yakin pada Allah & diri sendiri kami selamat tiba di rumah 😊

adidas kampung 💪

 perjalanan ini terasa sungguh jauh 😂

puncak 😄

bersama kak Mila yang lama nau cuti hiking 😅

i miss you, dad 😥
Moga di tempatkan bersama orang-orang yang beriman. 

parents 😘

sebelum bawa kamu, aku bawa gambar dulu ya 😄

Sejuk di bukit + teh o panas
paling asiikkk sudah macam tak mahu turun



Dan pada 16 Desember 2017, buat kali yang kedua aku pergi ke Bukit Lee Man Kui & pergi berlima saja pun boleh. Untuk detail boleh rujuk kepada post entri sebelum-sebelum ini lah yer. Untuk letak link memang susah sebab update blog gunakan telefon bimbit. 

Kak Fyna, kak Ain, abang Ishak & Kak Zil


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..