Ahad, 26 November 2017

191117 : Bukit Akar Tawau

Assalamualaikum semua. Sebenarnya entri ni entri yang tertangguh sejak 19 November 2017. Hahahaha. Bila mahu update entri mesti tertidur 😂
Sekarang ni pun tengah mengantuk tapi di paksa jua mata sambil mulut mengunyah keropok twisties berperisa cheeky cheddar cheese.

19 November 2017 yang lepas sebenarnya aku tersangat lah kecewa sebab tak dapat mendaki Bukit Cinta ( terletak di kawasan Batu Payung ) di sebabkan faktor cuaca yang tidak mengizinkan. Jadi untuk ubati kekecewaan itu, kami pun bergerak pada sebelah petang untuk mendaki Bukit Akar. Itu pun di sebabkan permintaan daripada kawan kak Atie.

Tepat 2 petang, kami (Kak Mila, Kak Atie & adiknya, Kak Ain, kawan kak Atie & aku ) berjumpa di kawasan parking & mula berjalan masuk ke Lobby Akar. Aku dah beberapa kali ke Bukit Akar tapi untuk cari "pintu masuk" ke Bukit Akar memang agak "failed" lah sebab perlu lalu laluan sawit yang luas. Alhamdulilah selepas berpusing mencari, di permudahkan jua untuk naik ke Bukit Akar.

Kami sampai di puncak bukit Akar lebih kurang pukul 3.25 petang . Berehat seketika & ambil gambar. Kami turun sekitar pukul 3.50 petang di sebabkan kami tiada guide, bawa diri kannn . Takut keadaan terlalu gelap & sukar untuk cari jalan keluar. Alhamdulilah sekitar pukul 5 petang kami sampai di Lobby. Alhamdulilah untuk kali yang ke 4 berjaya menawan Bukit Akar

Ni pemandangan kampung saya.


 berenam saja
 pemandangan petang di Bukit Akar

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..