Jumaat, 20 Oktober 2017

BUKIT PANCHANG, TAWAU

Assalamualaikum semua. Macam biasa, hari ini mahu update entri tentang hiking di bukit yang sama iaitu Bukit Panchang. Seperti entri yang sebelum-sebelum ini, Bukit Panchang terletak di Batu 6, Jalan Apas Tinangat Tawau yang berketinggian 393 meter dari paras laut & sejauh 1800m yang mana bukit ini selalu menjadi tumpuan para hikers untuk mendaki nya walaupun trail jelas tetapi mencabar fizikal & mental .

18 oktober lepas, alhamdulilah di beri peluang untuk mendaki di sana & untuk kai kelima mendaki di sana, baru dapat "air terjun" Bukit Panchang ini. Jarang sekali ada, jika malam sebelum hiking hujan lebat baru dapat "berjumpa" air terjun ni. Kali ini, aku menemani kak Ain & rakan sekerjanya untuk tunjukkan trail sebab kebanyakannya pertama kali naik & membawa kawan baik zaman sekolah rendah & menengah sebelum dia balik ke Semenanjung. Layan gambar jer la ya. 
Afiq, Nina & Kak Ain

bersama Masnina




kawan baru 😊
 





yay ! air terjun bukit Panchang 😊


Dan hari ini, 20 Oktober 2017, sekali lagi di beri peluang untuk mendaki Bukit Panchang. Kami ni pergi berempat saja bersama hmmm . Hahahaa. Tak payah mention siapa, nanti kena kecam. 


Kecederaan Kak Murniey masa mendaki pagi tadi tapi berjaya sampai ke puncak. Tahniah !



Alhmadulilah kali ke 6 di sini 😊

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..