Rabu, 29 Oktober 2014

hai semuaaaa ! apa khabar ?! ghinduuu laa pulak rasanya dengan dunia "blogger" ni. rindu dengan tempat aku nak membebel ni . HAHAHA . lepas "lari" dari pulau tioman hari tu, aku dah tak sempat , tak dapat & tak hadoo idea utk buat entri.

opss lupa pulak nak meng"kaboo" kepada uolz yang i dah balik tawau 2 hari selepas aku "lari" dari tempat latihan industri dulu. HAHAA . hmm , sekarang aku buat praktikal di travel agen. minggu di dah masuk 4 minggu di sini . alhamdulilah , banyak belajar benda² baru. Paling best & paling mencabar confirmlah masa buat reservation & booking flight untuk customer. selain tu , buat perkhidmatan pelanggan dengan customer tak kira laa angkat telefon, atau serve untuk customer yang datang. terima kasih banyak untuk Mdm Sophia & Samantha sebab sudi ambil aku buat l.i di situ & ajar aku yang selalu blur² ni . Macam² diorang ajar contohnya , buat reservation ( sistem ABACUS ) walaupun pernah belajar basic nya dulu tapi tetap berbeza dengan situasi sekarang ni. Dari tengok tiket, tengok harga flight sampai tentukan seat dalam sistem diorang ajar. alhamdulilah. Mesin² , mcm mesin faks, fotostat, printer & credit card machine pun diorang ajar. Seronok tapi kena sabar . Tengah belajar kan ?

Hmm, hari ni aku dah buat silap masa buat booking & beli tiket untuk Customer. Saboo jee laa. Hari ni ada sorang pacik mahu belikan tiket untuk anaknya dari KULTWU. aku pun dah tengok & confirm harga dengan pacik tu. Lepas tu pakcik tu pun okay la. Aku pun dengan semangatnya bookingkan tiket. Pacik tu siap beli baggage & seat lagi tauu ! bila dah buat payment , dah print out intenerari , aku bole silap masa pulak . pacik tu mahu petang , aku booking pagi ! bijakk sungguh kan ? erhhhh !!! customer tegur , bos tegur & paling sadissss elaun pun di potong* untuk ganti aku punya silap tu . ya laa , bukan rezeki kan ? tapi sebab hal tu aku dah hilang mood dah !! dah laa perut aku sakit gilaa hari ni. asyik meragam hari ni ! erhh, kepala pun sakit jugak. Human Error. Try & Error laa kononnya . It's okayy mieya. siapa yang tak buat silap kan ? Nobody Perfect :'( .. sokayyy sokayyy !! take a deeeeeep breath mieyaaaa ! it just a bad day , not a bad life , right :')

#StayPositive #Don'tGiveUp #AllisWell