selamat tinggal kota tinggi , assalamualaikum tawau :')

hai ! apa khabar ? setelah lama menyepi , akhirnya waa muncul lagi . hehee ..

malam ni mungkin jadi malam terakhir untuk aku di kota tinggi sebab esok aku dah balik ke tawau . exited nak balik tapi dalam masa yang sama aku sebak nak tinggalkan johor . kenapa ? entah la . tawau , tempat lahir aku , tempat membesar & tempat aku belajar . di sini* kota tinggi , tempat aku belajar * banyak belajar benda baru , kenal kawan-ii baru , kenal "hati" orang (likers & haters) . hmm , kenangan kan ?esok dah balik , esok dah jumpa dengan mak :') .. hmm , happy , tapi sedih nak tinggalkan member-ii di sini jgk . takpa la , ada masa , ada jodoh , ada rezeki in sya Allah jumpa lagi kan ? aaminn . harap-ii begitu laa .. balik pun secara mengejut , tak ramai yang tau . sajaa , dan aku dah tukar tempat latihan industri . kalau ada rezeki , aku praktikal di tawau lah . in sya Allah . lepas "lari" daripada tempat praktikal di pulau tioman , so kali ni rasanya aku pilih travel agen . moga-ii di permudahkan Allah . in sya Allah , aamiin . terima kasih untuk pensyarah kolej sebab memberikan ruang & peluang untuk aku . terima kasih banyak-ii . peluang ni insya Allah akan digunakan sebaik-iinya .. dan untuk kawan-ii yang sentiasa support & ambil berat , terima kasihh banyak-ii ..

antara wajahhh yang akan di rindui ~

mieya & zaraaa ..


apiz & iqbal
eh selfiee pulak kat henfon aku yerr ! hahaa ! rindu korang berdua jugak. * aku takkan lupa expresi terkejut + excited hafiz tadi . HAHA .


mieya & noh . kawan baik waaa ! kawan jahat waa , kawan gadoh waa ! :'(


ni we olz eaa u olz .. HAHA .
* mohon stalker kira gambar siapa paling banyak kat dalam entri ni ea :')


merek jugaa . class mate selama 3 sem :'(






gambar-ii masa hari-ii terakhir di kolej . rinduu masa ni .. harap dapat jumpa lagi . malam ni mungkin malam last , tapi insya Allah , akan datang lagi ke kota tinggi . tak kira la untuk melancong , kerja , dll .. hehee . okay laa nak off dulu . doakan perjalanan pergi ni selamat * sebab tiket balik tak tau beli ke tidak nanti . okay laa .. byeee ~

Kami @ Tioman

hai ! hari ni dah hari ke 2 practikal . alhamdulilah , setakat ni okay . semua sudi bagi tunjur ajar & dapat la kenal-ii dengan orang baru . hm , aktiviti hari ni bersihkan bilik * housekeeping , jadi pembant cheff * laa sangat .. HAHA !

ntah laa , untuk 2 hari ni rileks lagi kot sebab takda orang sangat . tapi seperti yang di gembargemburkan yang raya ni memang tak hadoo cuti . lepas raya baru dapat cuti . hmm .. nak buat macam maa , ni pengorbanan . dengar-ii raya pertama ramai customer yang datang . so ready la fizikal & mental . ni la masa belajar kan ?

tak dinafikan , berjauhan dengan family , berbuka tanpa family & bersahur tanpa family memang sedih & sebak . aku rasa aku & noh rasa benda yang sama jugak . lain rasanya , janggal tapi nak tak nak kena buat jugak . * terlintas di fikiran utk meminggirkan saja semua pencarian di sini , tetapi ini sebahagian dari pengorbanan bekalan andainya hari sukar mencabar . eh , nyanyi la pulak !

ini baru sebahagian . lepas ni , kita tak tahu apa lagi kan ? aku harap kami boleh lalui semua ni. dia beri kekuatan mental , fizikal , emosi , dan permudahan segala urusan . in sya Allah . dan kali pertama dalam hidup aku rasa macam ni , rasa RINDUUU sangat-ii dengan family . ribdu gilaa dengan mak , dengan kakak , anak-ii buah .. hmm , takpa laa . baru dua hari , in sya Allah kami boleh biasakan diri . doakan-ii kan lah kami :)


di sini lah hidup kami selama 4 bulan.


pemandangan awal pagi *gambar pagi tadi


pemandangan waktu senja

Okay laa , entri kali ni sampai di sini saja . kalau aku cerita banyak-ii boleh jadi novel , menangis-ii kang aku sambil tulis entri byeee ~

last :')

hello ! hai ! anneyonghaseyoo ! HAHA ! tak hado kerja tengah malam ni . tak ngantok ! tak bole tidur * ohh my eyes , please be nice .. HAHA . ntah la , biasanya aku lah orang paling awal masuk tidur .. dengan kepala ni asyik fikir pasal praktikal yang dah start esok . hmm , tak bole nak bayangkan keadaan praktikal macam mana nanti .. bole atau tak aku buat kerja , pikul tanggungjawab yang di beri ? harap-ii aku boleh ! you can do it mieya . belum cuba , belum tahu la kan ? apa yang penting , POSITIF !

hmm malam * ehh pagi ni hari terakhir aku di kota tinggi , esok malam dah tidur di pulau tioman pahang ! hehe . jadi memandangkan hari ni * semalam ( sah pukul 12.14 pagi sekarang ) aku ajak zara buka puasa di luar .. apiz & iqbal pun join sekali * heyyy ! apiz & iqbal aku mention nama koranggg ni kat blog aku .. jap gi aku upload gambar korang eaa stalker ! HAHAA . We olz lepak di Mcd jer .. okay la tu , dapat jumpa jugak diorang untuk kali yang terakhir :'(

hmm , harap-ii lepas ni dapat jumpa lagi . in sya Allah . panjang umur , murah rezeki kita jumpa lagi adik-ii .. good luck utk study kat kolej & good luck jugak untuk kawan-ii seperjuangan SPL 4 #KKKT . semoga berjaya & aku doakan yang terbaik untuk kita semua tanpa ada yang terkecuali . in sya Allah , kalau ada umur , ada jodoh kita jumpa 4 bulan lagi .. byeee ~






mohon zara , iqbal & apiz kira gambar masing-ii ye ! siapa paling banyak gambar kat sini ..


mieya & zara yang sedih :'(



sabar , jangan menangis .. mungkin di sini kita kan terpisah , kenangan bersama , tiadaa ku lupaa ~


hafiz yang sebak .. jangan nanges ea hafiz . nanti jumpa lagi :')

ahaha ! itu saja untuk hari ni . sekarang nak cari ilham untuk tidoo pulak . okayy lahh , byeeee ~

rinduuu ~

jika teringat tentang dirimu berlinang air mataku , ku rindu saat-ii bersamamu * lalalaaa ..

hmm , malam-ii mcm ni kalau layan perasaan kan memang teringat zaman-ii kolej . ceh ayat , macam dah lama di tinggalkan jer kan kolej tu . HAHA . walaupun tak sampai 3 minggu , tapi hati ni dah rindu . rasa rindu dengan kolej , rasa rindu nak belajar , rindu kelam kabut siapkan buku program utk trip , rindu roomate & classmate . arhh . rindu rasa nak melepak , makan , merayau-ii lepas habis kelas dengan zara :'(

nak cerita pun sedih , jadi biarlah gambar yang berbicara ~


bukan kfc yang nak di tunjuk tapi ni l laluan ke kolej .






bazaar kota , tempat merayau & menjual muka . merayau tanpa beli apa-ii ..




sungai kota . tempat lepak & saksi bermacam cerita . HAHA , rindu :')


tiada pilihan , ni la tempat yang selalu di jenguk . hhi

aku cuma mahu katakan , aku rinduu semua ni ~

rinduuuu ~

hello ! berhello-ii pulak dlm puasa ni kan ? hehe . salam ramadhan readers . alhamdulilah , hari ni dah masuk ramadhan ke 3 , setakat ni puasa penuh lagi :') .

hmm , puasa kali ni tanpa mak . mak jauh jauh beribu batu . nun jauh di sabah . puasa tahun ni tanpa bapa . janggal jugak rasanya . teringat masa kecik-ii dulu , arwah bapa mesti bawa kuih drpd masjid . maklumlah , ajk masjid . tapi semenjak bapa sakit , dah takda semua tu . rinduu semua tu :'(

kebelakangan ni , banyak sangat benda yang kena di fikir . entah la , sakit kepala di buatnya . start dari seminggu sebelum final exam sem 3 aku lagi macam ni . kebelakangan ni jugak aku asyik asyik kepala , sakit tengkuk . sebabnya ? aku pun tak tau .

lagi satu , ada benda yang bermain dalam kepala otak ni . ntah laa , sangat mengganggu saraf, sampai berselirat wayar dalam kepala ni . hmm , aku nak cerita semua tu dgn somebody tapi aku tak tau siapa . aku rasa takda orang yg sesuai utk aku cerita semua tu . lagipun orang lain pun ada life sendiri kan ? takkan la tiap masa aku nak cerita dgn orang lain . mungkin aku ni degil macam mana yang orang cakap ? ego ? hmm .. ntahh laa . rasa macam dah tak kenal diri sendiri . kadang-ii aku tak focus langsung kalau orang bercakap dengan aku . tensionnn jgk di buatnya .. banyak sebab kot kenapa jadi macam ni .

apapun , hidup mesti di teruskan . betul tak ? hmm , sekarang ni tengah fikir pasal praktikal jugak . jauhh nun di pahang . *pulau tioman jerr kot ! hahaa . hmm , overthinking sikit jugak laa sebab kena berpuasa & beraya tanpa family . bersahur & berbuka di "perantauan" . hahaa . rasa sebak jugak . tipu laa kalau aku cakap aku takda masalah dengan semua tu ! mesti aku terkenang masa sahur , berbuka & beraya dgn family kan ? mesti aku rinduuu semua tu kan ? tapi , sebenarnya takda la teruk sangat ! nak belajar , nak dapat ilmu so aku kena la korban sikit kan ?

hmm , okay laa . tangan dah penat menaip , kepala dah menggila sakitnya ni ! adioss , byee ~