terima kasih atas segalanya ~

pertama kali dalam hidup aku , aku di kecam macam begini . HAHA . sebenarnya aku dah berniat tak mahu update pasal benda-ii yang sedih pedih ni di blog . tapi entah la . aku nak suarakan , tapi aku tak tau la nak cakap dengan siapa . lepas tu , aku nak orang tau isi hati ni . tak tahan untuk di simpan sendiri . so , aku suarakan dari penulisan . bole kan ?

hmm , kadang-ii orang yang paling kita jaga perasaannya adalah orang yang paling senang lukakan hati kita . sekelip mata mengguris hati kita . kadang-ii aku fikir di mana silap nya aku , yang mana silapnya . bak kata orang , manusia ni di bagi betis , mahu paha . dah kasi paha , di pijak-iinya kepala kita . sedih kan ?

hidup kalau tiada masalah , memang bukan hidup manusia laa tu . lain lah kalau hidup dalam syurga . so , normal la kalau kita tiba-ii berubah dalam masa yang singkat . tapi kenapa perlu di pertikai , di kecam & yang paling sedih orang cerita buruk pasal kita tanpa tahu masalah kita . kenapa perlu keluarkan statement begitu ? kalau bergurau pun ada batasnya . tak pernah terfikir dalam fikiran ni aku nak "double standard" kan orang lain . sedih nya bila orang anggap kita begitu kan ? selama ni rupanya begitu anggapan orang dekat kita kan ? dan tanpa tau cerita sebenarnya lagi , orang tambah & buat lagi cerita yang buruk pasal kita . hmm , dah tak tau la nak cakap macam mana . memang pertama kali aku di "kecam" begitu . kenapa ?

aku dah tak tau la nak cerita macam mana lagi ? tapi aku percaya yang Allah tu maha adil & maha mengetahui . yang paling penting Allah dengar doa hambanya yqng teraniaya . bukan nak doakan benda yang tak baik kepada mereka-ii ni , tapi WHAT YOU GIVE , YOU WILL GET BACK . spekulasi tu dah berjaya "membunuh'' semangat aku ! tahniah & terima kasih . aku doakan yang terbaik utk anda-ii semua :')

4 ulasan:

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..