Rabu, 29 Oktober 2014

hai semuaaaa ! apa khabar ?! ghinduuu laa pulak rasanya dengan dunia "blogger" ni. rindu dengan tempat aku nak membebel ni . HAHAHA . lepas "lari" dari pulau tioman hari tu, aku dah tak sempat , tak dapat & tak hadoo idea utk buat entri.

opss lupa pulak nak meng"kaboo" kepada uolz yang i dah balik tawau 2 hari selepas aku "lari" dari tempat latihan industri dulu. HAHAA . hmm , sekarang aku buat praktikal di travel agen. minggu di dah masuk 4 minggu di sini . alhamdulilah , banyak belajar benda² baru. Paling best & paling mencabar confirmlah masa buat reservation & booking flight untuk customer. selain tu , buat perkhidmatan pelanggan dengan customer tak kira laa angkat telefon, atau serve untuk customer yang datang. terima kasih banyak untuk Mdm Sophia & Samantha sebab sudi ambil aku buat l.i di situ & ajar aku yang selalu blur² ni . Macam² diorang ajar contohnya , buat reservation ( sistem ABACUS ) walaupun pernah belajar basic nya dulu tapi tetap berbeza dengan situasi sekarang ni. Dari tengok tiket, tengok harga flight sampai tentukan seat dalam sistem diorang ajar. alhamdulilah. Mesin² , mcm mesin faks, fotostat, printer & credit card machine pun diorang ajar. Seronok tapi kena sabar . Tengah belajar kan ?

Hmm, hari ni aku dah buat silap masa buat booking & beli tiket untuk Customer. Saboo jee laa. Hari ni ada sorang pacik mahu belikan tiket untuk anaknya dari KULTWU. aku pun dah tengok & confirm harga dengan pacik tu. Lepas tu pakcik tu pun okay la. Aku pun dengan semangatnya bookingkan tiket. Pacik tu siap beli baggage & seat lagi tauu ! bila dah buat payment , dah print out intenerari , aku bole silap masa pulak . pacik tu mahu petang , aku booking pagi ! bijakk sungguh kan ? erhhhh !!! customer tegur , bos tegur & paling sadissss elaun pun di potong* untuk ganti aku punya silap tu . ya laa , bukan rezeki kan ? tapi sebab hal tu aku dah hilang mood dah !! dah laa perut aku sakit gilaa hari ni. asyik meragam hari ni ! erhh, kepala pun sakit jugak. Human Error. Try & Error laa kononnya . It's okayy mieya. siapa yang tak buat silap kan ? Nobody Perfect :'( .. sokayyy sokayyy !! take a deeeeeep breath mieyaaaa ! it just a bad day , not a bad life , right :')

#StayPositive #Don'tGiveUp #AllisWell

Selasa, 8 Julai 2014

hai ! hari ni dah hari ke 2 practikal . alhamdulilah , setakat ni okay . semua sudi bagi tunjur ajar & dapat la kenal-ii dengan orang baru . hm , aktiviti hari ni bersihkan bilik * housekeeping , jadi pembant cheff * laa sangat .. HAHA !

ntah laa , untuk 2 hari ni rileks lagi kot sebab takda orang sangat . tapi seperti yang di gembargemburkan yang raya ni memang tak hadoo cuti . lepas raya baru dapat cuti . hmm .. nak buat macam maa , ni pengorbanan . dengar-ii raya pertama ramai customer yang datang . so ready la fizikal & mental . ni la masa belajar kan ?

tak dinafikan , berjauhan dengan family , berbuka tanpa family & bersahur tanpa family memang sedih & sebak . aku rasa aku & noh rasa benda yang sama jugak . lain rasanya , janggal tapi nak tak nak kena buat jugak . * terlintas di fikiran utk meminggirkan saja semua pencarian di sini , tetapi ini sebahagian dari pengorbanan bekalan andainya hari sukar mencabar . eh , nyanyi la pulak !

ini baru sebahagian . lepas ni , kita tak tahu apa lagi kan ? aku harap kami boleh lalui semua ni. dia beri kekuatan mental , fizikal , emosi , dan permudahan segala urusan . in sya Allah . dan kali pertama dalam hidup aku rasa macam ni , rasa RINDUUU sangat-ii dengan family . ribdu gilaa dengan mak , dengan kakak , anak-ii buah .. hmm , takpa laa . baru dua hari , in sya Allah kami boleh biasakan diri . doakan-ii kan lah kami :)


di sini lah hidup kami selama 4 bulan.


pemandangan awal pagi *gambar pagi tadi


pemandangan waktu senja

Okay laa , entri kali ni sampai di sini saja . kalau aku cerita banyak-ii boleh jadi novel , menangis-ii kang aku sambil tulis entri byeee ~

Rabu, 28 Mei 2014


biar gambar berbicara ~




hello , i'm here @ cameron highland , pahang :)


hai :)

moh ler kita ngeteh dulu ye :)





shopping timeeee ~



 hello :D


Hyepp ! hari ni berblogger lagi J
Hari ni waa nak story sikit pasal aktiviti kitorang masa kat ulu slim perak untuk aktiviti white water rafting. Seronok !! kami bertolak malam 22 mei 2014 , dan balik 24 mei 2014. perjalanan dari kolej dalam 8 jam . first memang takut la kan ? tapi bila dah start buat white water rafting tu , rasa seronok pulak . tak puas rasanya buat aktiviti . kali ni kami dengan kolej komuniti pekan . so , jom tengok aktiviti kitorang di sanaaa ~

kami :)



sebelum aktiviti water rafting ~

perkampungan orang asli ~


kkkt . kkp




white water rafting terbaekkkkk !

 SEWANG !
NO 1 Persembahan .. wuu :3

Kami :)



okayy laaa , tgok gambar pun dah cukup laa ea . nak citer panjang-ii pun bukan korang baca pun kan ? hahaha . ok laa .. byeee ~

Rabu, 21 Mei 2014

hyepp ! hari ni nak update gambar masa karnival rio to malaysia , rio de kota tinggi 15 -17 mei 2014 di padang kerajaan kota tinggi . jap ehh ~




kumpulan tulang MLM #caricature


azrul RL


baloon time ~




kawan-ii :)


konsert rio to malaysia


hyperact ~


azlan & the typewriter


fourteen :)

haa , ni laa antara yg aku bole update ! buzy buzy . ni pun curi masa untuk update blog dlm kelas . esok kena gi ulu slim perak utk white water rafting . ada prgram kerjaya , bowling & kena buat kertas kerja untuk paintball pulak . okayy byeee semua . adiosss . jumpa lain kali yaaa :D

posted from Bloggeroid

Sabtu, 10 Mei 2014

Hai semua :)
Nampak tak tajuk kat atas tu ? He he ! Sebenarnya aku & kawan-ii ( trip kolej ) pegi ke pulau tioman . 4 hari 3 malam di sana . seronokkk ! Kami bertolak ke sana pada hari selasa ( 6 mei ) - semalam ( 9 mei 2014 ) .

Aktiviti-ii di sana memang seronok laa . antaranya berkayak , snorkeling , teori memancing , mystery night walk , mandi laut , selfie * Haha . alaa , sembang pun tak guna kan , baik tengok jer gambar nya . hihi . taraaaaa ~

















Snorkeling @ pulau rengis .

















Ni la antara aktiviti-ii di pulau tioman & lepas ni ada white water rafting pulak di ulu slim Perak ! Enjoyyy

posted from Bloggeroid