for your information :3


jujurlah sayang,aku tak mengapa.. biar semua jelas telah berbeza ..
jika nanti aku yang harus pergi , ku terima walau sakit hati ..

cehh , ada pulak lagu sandiwara cinta di atas tu kan ? hahaha ... iklannn .. setelah sekian lama aku menyepikan diri, berkubur seketika di dalam alam barzakh   blogger nih.. maklumlah, pergi tenangkan diri, bercuti laa katakan .. dapat cuti dua minggu lepas exam hari tu, aku pun balik kampung @tawau ... balik malam takbir .. perhh .. sayuu , rasa macam perantau pun ada .. hihi .. lepas tu beraya rumah nenek & raya ke4 aqiqah anak-ii buah .. memang balik tawau, berjalan jak kerja ku .. satu tawau di ronda .. memang balik untuk berfoya-ii .. banyak gambar sebenarnya , tapi tapi tapi aku tak tau macam nak save dalam laptop .. copy gambar-ii dari henfon .. dah cuba tapi lain pulak jadinya.. makan, lepak, nonton wayang, pegi sega main game, gossip dll ..  haha.. agak berfoya-ii di situ .. tu sebenarnya "balas dendam" .. mungkin sebab aku lama tak balik, lagipun kan masa tu baru lepas exam , so release tension laa .. 
 yang paling penting, azab aku masa nak balik tawau tu .. first aku di belikan tiket tapi masa tu aku tengah exam.. so, tiket aku pulang balik (kl-tawau, tawau-kl) hangusss .. nasib baik la di belikan tiket baru .. lepas tu masa nak ke JB central, bas malam tu memang bermasalah .. erhhh .. aku ingatkan tak jadi balik ke tawau suda , tapi nasib baik laa okay jugak , jam 9 gitu akhirnya ada jugak bas yang pegi JB central .. dah sampai JB central , aku memang main hentamm .. konon-ii tau jalan la tu .. nasib baik la pernah ada trip pegi jb central hari tu so tak laa sesat kan ? sampai JB central, aku takda tiket sebab belik online kan ? aku pun pandai betul, nombor tiket tu aku tak simpan pulak .. so, kena laa call si +Kathy Rbain di rumah, minta tolong salinkan number tu .. dah masuk dalam kereta api, nasib aku pulak bersebelah dengan pak cik *  isteri & cucu di kerusi sebelah.. peramah , tapi pening sikit sebab diorang banyak cakap .. dah laa kerusi dalam train tu keras .. aku lagi kesejukan .. lupa pulak nak bawak jaket .. sabo je laa .. bayangkan aku terbangun 2-3 pagi pacik & macik tu boleh bawak aku berbual ... siap pelawa makan asam-ii lagi .. haduyaiii !! 

tu cerita dalam train , sampai kL sentral aku nak cari toilet la kan , semalaman kot tak jumpa toilet .. tu pun satu hal .. toilet dekat KL sentral full .. siap berbaris lagi .. dua kali aku masuk, dua-ii kali jugak orang berbaris .. perhh .. lepas tu aku round laa KL central untuk cari bas ke LCCT .. mak aii .. guaaa sesat pulak .. ntah berapa kali pusing-ii, keluar masuk , naik turun .. akhirnya berbekalkan ketabahan aku , akhirnya jumpa jugak bas ke lcct .. tu pun kena turun tangga ke bawah & kawasan depan bas ke lcct tu bangunan tengah di bina .. tempat pun agak "ekslusif" di situ .. apalamacam kan ?? haha .. okay , dah tu dalam sejam perjalanan ke lcct tu , memang aku tidurr sepanjang jalan .. maklumlah tidur dalam keretapi tu satu benda yang sangat "azab" .. dah sampai lcct .. tujuan utamaku TANDAS .. buang apa yang patut, siap mandi lagi .. aku letak aku punya beg diluar , aku mandi walaupun takda orang yang jaga barang ku .. aku tak fikir barang ku hilang tapi aku asyik fikir kalau lah ada orang jahat masukkan dadah dalam beg ku , CONFIRM ke penjara .. risauuu tu memang risau tapi badan dah melekit-ii so aku bantai mandi kat situ .. dah tu barulah aku stay di lcct untuk tunggu jam 3 petang ( tunggu dari 8.30 pagi - 3.00 ptg) terbaik kan ? aku pun buat lcct macam rumah sendiri , lepak , siap cas henfon kat situ .. okay , dah tu aku pun pegi laa check in*pakai kiosk jak pun .. dari malam sampai ke pagi, pagi ke petang.. ingatkan flight okay laa kan ? ikut jadual rupanya DELAY .. perhh , aku dah muka tak macam muka orang dah .. rimass tahap rimauuu .. ikut hati memang aku baham sorang-ii kat lcct tu , tapi nasib baik la aku masih berbekalkan sedikit iman .. cehhh , ayat aku malam ni memang puitis + sastera kan ?? hahahahaha ... haa , akhirnya sampai jugak aku ke tawau.. dan sekarang ni selamat, alhamdulilah dah sampai ke kota tinggi semula .. semalam baru aku sampai sini sebab singgah 2 malam di klang.. rumah akak aku jugak laa .. 

okay , hari ni punya cerita .. pendaftaran sem baru .. dah masuk sem 2 .. pukul 2.30 petang baru bertolak dari rumah , tu pun singgah pejabat pos lagi untuk beli wang pos .. aku antara yang lambat daftar jugak .. hihi .. dah bayar yuran dll tengok result sem lepas .. ALHAMDULILAH .. aku punya pointer 3.93 .. lagi sikit nk dapat 4 kan ?? tapi takpa .. usaha lagi mieya .. kau bolehhh !! bertindak atas kemampuan !!! first aku , kedua encik azhar, ketiga encik madi & keempat encik John .. yang lain aku tak pasti sangat laa .. aku harap semester 2 boleh kekalkan momentum , atau tingkatkan lagi jadi 4 kan ?? in sya Allah , aku bolehh :')

moga dipermudahkan kami untuk menerima ilmu , dan di permudahkan kami untuk memberi ilmu .. hindarkan lah kami dari rasa tinggi diri, riak , buruk sangka & kesombongan ya Allah ..
aamiin :)

okay laa , cerita dah panjang sangat ni .. lain kali , update blog ni lagi eaa :)

DINNER @ Tropical Inn Hotel , Johor Bahru


Hai semuaa .. hari ni nak cerita sikit pasal aktivti malam tadi .. semalam nak update blog ni tapi tak sempat laa .. ngantuk sebab sampai rumah dah pukul 12 lebih .. terima kasih encik sadi sudi hantar balik rumah .. hmm sebenarnya dinner ni untuk subjek perkhidmatan pelanggan dalam topik etika sosial , makan di dalam majlis formal .. perhh , tersiksa dalam majlis ni . skemaaaa , tapi tak paa laa , ni merupakan satu proses pembelajaran .. manalah tau nanti ada yang jemput pegi majlis formal kan ? dah tau laa basic tuu ..

first majlis tu jak yang formal .. dah sampai desert , memang karaoke laa jawabnyaa .. bukan setakat student, dengan pensyarah-ii sekali ..ada 7 orang pensyarah semuanya .. karaoke , menari , siap lagu dangdut lagi .. hahaha . kelakar .. encik john , encik azhar memang gelek habis laa .. hahaha .. memang sporting laa student SPL sem 1 ni .. terbaikk .. aku tak dpaat ambil gambar banyak ..  buat masa ni aku upload mana yang ada dulu laa  eaa ..

ni semua poyoo !


saira & mieya


failed ! potong markah sebab tak make up langsung ..
maaf ,saya tak pandai make up & tak ada make up ..

Iqa :)


grilled chiken chop

sirloin steak ~

baked cheese cake .. yummy :)
 

lepas diorang karaoke, menari, dan buat cabutan betuah .. ada laa anugerah "khas" .. pakaian terbaik untuk pensyarah & student .. untuk pensyarah Puan Yan yang dapat , untuk student Preseha & Encik Azhar yang dapat .. hihi . Tahniah ..  yang paling aku terkejut , anugerah yang paling last & yang ni pensyarah yang buat penilaian .. anugerah tu Penghargaan sebenarnya ..
Anugerah pelajar paling sporting, rajin & kemas .. terharu , sebab aku yang dapat anugerah ni .. aku pun tang mana aku sporting , kemas & rajin .. tapi ni satu penghargaan & penguat semangat di masa depan .. masa mc*encik john nak umumkan penghargaan ni , dia siap bagi hint lagi .. haahaa .. dia cakap "kalau angin baik , memang best la .. kalau angin tak baik , cuit sikit dah terasa, orangnya paling kecik" lepas tu encik john cakap "dia paling suka bila saya cakap , mieya , awak dah pakai bedak ke ?" hahaha . macam-ii .. tapi memang terharu & berterima kasih la dengan penghargaan begini :)



haa , setakat ni dulu laa cerita ku .. lain kali aku update lagi .. ni tengah exited mau balik tawau niii .. yeayyy ! doakan aku selamat pergi & selamat balik eaa :)

azab aku dah lepas ~

hai semuaaaa , apa khabar ? lama tak mengupdate entri . al maklumlah , baru lepas final exam.. buzy la konon mengulang kaji .. hahaha . in sya Allah , mieya boleh ! hari ni "last payyyperrr lastt payperrrlast payyperr" .. heheheeh .. subjek terakhir perkhidmatan pelanggan pelancongan & interpretasi pelancongan . alhamdulilah , semua exam boleh di jawab dengan baik & lancar. kalau ada rezeki straight 7 A ++.. hahahaha.. kata-ii tu satu doa,kan ? in sya Allah , aamiin :)

haaa, sebenarnya esok hari terakhir aku di semester 1. ishh , macam tak percaya jak aku.. cepat betul masa berlalu.. rasanya macam baru aku kenal dengan budak-ii kelas sekarang ni .. hmm , kelakar kalau di ingat balik hari perkenalan duluuu .. lepas ni dah cuti  minggu untuk naik sem 2 .. subjek makin mencabar .. hmm , mieyaa bolehh ! dan cuti dua minggu aku dapat balik tawauuuu ! 
TAWAUUU , AKU DATANGG  .. ni feeling-ii macam istanbul aku datang laa ni .. haha XD

 malam esok pulak ada event di Tropical Inn Hotel .. nak belajar cara makan dalam majlis formal .. hahahah . siap nak pakai baju cantik-ii, kasut tumit tinggi , make up bagaiii .. aduyaiii ! redhaa je laa . haaa, setakat ni dulu laaa entri hari ni .. dah penat aku tulis esei beberapa hari ni .. rehat dulu laa kan ? hihi .. byeee :3

NUSAJAYA TOUR :)


hello semuaaa . pening kepala hari ni. dengan komentar, kuiz saat-saat akhir, prepare untuk final exam minggu depan. fuhhh*sambil lap peluh. tapi tu memang lumrah la jadi student la kan? rilek laa mieya, u can do it ! yeahhh !!

haaa,walaupun hari ni agak pening dengan benda-benda "mengejut",tapi semalam memang enjoyyyy habis. kami buat trip ke Nusajaya *kota iskandar, Legoland & puteri Harbour dan makan malam di Lagi Best steamboat. alhamdulilah, untuk trip ni, group aku yang handle. berjalan agak lancar jugak sebab group bagi kerjasama terutama dari encik azhar & noh. XD

so bermulalah cerita panjang leber ea . hihi :3
pukul 7.00 pagi kami dah berkumpul di kolej. aku antara yang terawal jugak laa yang datang. masa tu aku dah cuak sebab coach tak sampai lagi. biasanya kalau encik zainal*coach captain FD Gemilang datang awal. aku risau sebab aku lupa call untuk buat confirmation. aku ingat untuk confirm dengan pemandu pelancong jer. tak lama lepas tu, muncul jugak la coach tu. fuhh, legaaa. lepas tu, miera,kak shila,dayat & azam pun ada jugak. memang gagap aku buat komentar dalam bas, terpaksa "hutang" dengan puan su. tapi tadi dah bayar la "hutang"" komentar tu. berbalik kepada cerita tadi, kami lambat sikit dari masa yang ditetapkan sebab kami bertolak tu kan waktu puncak. masa orang keluar kerja. bak kata TG, encik firdaus , monday sindrom. kami sarapan pagi di R & R Gelang Patah. lepas tu terus pegi ke Kota Iskandar. tapi singgah kejap sebab masa mencemburui. TG bagi penerangan sikit & ambil gambar kenangan. walaupun aku dah 3 kali ke situ tapi kalau ada ambil gambar, mesti ada mukaku. hihi :3

pensyarah & pelajar Sijil pelancongan & pengembaraan
bersama encik firdaus * tour guide @ bangunan sultan ismail, kota iskandar yang menempatkan parlimen negeri Johor

@ dataran mahkota , bangunan di belakang tu bangunan Dato Jaafar Muhamad menempatkan pejabat sektrariat negeri Johor

bersama senior-ii yang dah habis belajar
dayat, miera,mieya & kak shila

lepas tu , kami pergi ke Legoland Malaysia. masa untuk jadi kanak-kanak riangggg !! yuhhuuuuu~
mieya @ pintu gerbang Legoland Malaysia :D

L for LEGOLAND

lompat !!

seronok nya dalam nih.. ntah , hampir semua game aku naik. hahaha.
pertama tu, pergi ke miniland. di situ ada 7 keajaiban dunia macam taj mahal, tembok besar cina dll.. lepas tu  aku dengan si noh pergi ke imagination *4D .. mak ai ! best ! pakai kacamata 4D tu. siap ada salji & hujan lagi turun . habis basah ! hahaha .. exited pulak tu kalau angin tiba-ii kuat.. aku & c noh masuk 4D ni sampai 2 kali. lain cerita laa. first masuk kosong jak panggung tu, kalau kedua masuk dengan member-ii lain, penuh dengan orang ramai walaupun hari isnin. lepas tu kami berdua naik ke menara taming sari versi legoland. tinggi jugak, nasib baik tak gayat. 

lepas tu aku di cabar untuk naik roller coaster.. hmm , first takut jugak , lepas tu ketagih laa pulak .. hahahaaa .. ada 3 jenis roller coaster di Legoland , semua aku dah rasa. naik 4 kali pulak tu.. haha , exited tak kak ton ? aku naik yang paling tinggi dulu. ingatkan seram sangat , dah naik , sumpah langsung takda perasaan takut , rasa "gantung" adalah. lepas tu naik yang kedua tu. rendah sikit tapi dia round 2 kali la. roller coaster ke 3 tu yang seronok* sampai dua kali aku naik sebab baru  ada "rasa" roller coaster. turun pun menjunam ke bawah. agak senak di situ tapi seronok la ..hahaa .. yang ni 4 orang jak muatannya. first naik duduk belakang, tapi sanggup naik untuk kali yang kedua sebab mau rasa feeling duduk di tempat paling depan .. hahaha. tapi sama jak rasanya sebenarnya.. kami naik jugak boat-ii tu..lepas tu, aku dengan si noh bersemangat bergambar . memang macam model lah.. hahaha.. pastu masuk 4D lagi sekali. cerita yang kedua lagi best sebab dia punya salji , angin, hujan betul rasa. basah baju aku.. lepas tu pegi land of advanture jugak. yang ni kalau naik memang basah laa. naik perahu tu dari bawah , lepas tu bergerak naik ke atas, turun dari gelongsor tu. yang paling kelakar di legoland tu masa aku dengan si noh masuk ke bahagian mummy tu . ala-ala padang pasir la konon . kami tak tau macam mana nak guna pistol untuk tembak mumia tu .. hahahaha .. lepas tengok budak di kereta depan kami tu pakai pistol tu m baru kami tau function sebenarnya.. dah tau tu pun memang dah dekat pintu keluar.. maluuu .. yang kali ke dua pulak kami jadi bomba. dah la kereta bomba tu kena tekan, macam pam air zaman dulu-ii tu.. penat nak mamposs ! lepas tu kami punya pam air untuk padam api di rumah terbakar tu tak berfungsi .. sengal betul .. dah nak abis baru air keluar.. hahahaha, kelakar .. kami orang paling last sampai, yang tak boleh blah tu dikalahkan oleh budak-ii .. ishhh , tak boleh jadi nih..

aku beli jugak key chain legoland untuk simpanan .. last sekali pegi lagi di land of advanture.. masa ni aku kena paksa oleh si miera naik perahu tu.. hahahah , seronok rupanyaa  walaupun basah. menyesal pulak tak naik awal-ii..


KL

masjid jamek


noh, mieya & ammar



ammar, iqa, mieya & noh :)

 saya dah sampai taj mahal. anda bila lagi ? hahaha

imagination ~

@ 4D with noh

@menara taming sari versi legoland

pemandangan dari menara taming sari :)
legoland hotel, roller coaster dll.. tapi sayang, taman tema air belum buka lagi..

yang ni feeling-ii nak jadi permaisuri.. hahaha.. 



tempat ni OTW pegi naik roller coaster yang paling tinggi !



mainan budak-ii .. hahaha

penat + pening ~ 
kesiann ~




gambar bawah ni ! 
sekali lagi di miniland ! hehehe 
KLIA

BRUNEI ~

 ni ntah kat mana.. hihi :3

wahh , belakang tu kenal tak ? tembok besar cina tuu ~


@ Land of advanture

kedai beli keychain .. mahal :'/

mieya, jeevita, iqa & amar :)

kali ke dua di 4D~
with jeevita syg :*


okay di sini laa start kejadian yang kelakar & tak boleh blah !! haha

noh dengan exitednya ambil gambar .. haha
nampak tak dua benda warna kuning tu ? yg tu laa kami tak tau functionnya .. haha
rupanya pistol tu kena tarik keluar , taupun lepas tengok budak-ii depan kami main .. hahaha

bestttttt !

like a boss @ puteri harbour, nusajaya :)

sopan tak kak ton ??

pelabuhan feri dari seluruh dunia~




 feeling-ii jadi orang kaya dalam masa sehari .. like a boss.. hahaha

walaupun shela tu tengah cramp, tapi sempat jugak ambil gambar .. haha

classmate :)

makan malam @lagi best steamboat !

ni pulak hadiah dari encik madi & encik azhar. adakah patut bagi aku patung katak ??
hahaha , tapi terima kasih banyak-ii laa. aku lah satu-iinya yang berutung, sebab orang lain tak dapat. hahaha
masa kat puteri harbour tu , diorang siap ambil gambar dengan pemain JDT lagi .. hahah , tapi aku dak kenal pun. lagipun pemain tu baru nak masuk , pablo aimar.. hensem jugak.. hehehe. aku aku xda kesempatan la nak ambil gambar .. gambar-ii ni pun banyak lagi yg belum upload, tapi takkan laa nak upload semua kan ?? hehehe, so , lepas ni focus untuk kuiz & final dulu laah.. setakat ni la ceritaku , byeeee ;)