aktiviti di hujung minggu~

hai semua ? apa khabar ? malam ni aku rasa penat sangat sebab baru balik dari kampung temenin baru untuk program Duta Damai (14-16 september 2013) .. opss ! sebelum tu, sempat lagi kan aku ucapkan SELAMAT HARI MALAYSIA ke 50 & tahniah untuk harimau muda A atas kemenangan Pestabola Merdeka edisi ke 41. aku ingatkan dah kempunan nak nonton bola sebab ada aktiviti di kg temenin baru, tapi sebab kami dah bising-ii nak nonton bola , terpaksa laa akitiviti malam tu di hentikan pukul 8.45 mlm. hahaha , semangat kan ? sampai aktiviti pun terpaksa di hentikan awal pasal kami nak tengok bola! terima kasih la untuk trainer kami sebab bagi peluang kami nonton bola. ramai-ii pulak tu . 
keputusan :
Harimau Muda 2 - 0 Myanmar 
*jaringan Rozaimi Abdul Rahman minit ke 29 & Junior Eldstal@ putera Nadher Amarhan minit  ke 94.
perhh , dua-ii penjaring ni asal sabah walaupun junior ni ada kacukan sweden ! maunya aku dak bangga !! hahaha.. 
Rozaimi dapat "top scorer" dengan 3 gol & wan zack haikal  is "man of the match"..
nonton bola @ homestay En Madi & En Azhar




okay !! sekarang focus untuk aktiviti kami di temenin .. sebenarnya kami join program BLUE RIBBON, Duta Damai.. duta damai ni pertama kali di buat di Malaysia dan kamilah orang pertama yang di train di Malaysia untuk menjadi trainer. tak berbelit pulak aku punya ayat tu kan ? haa, 3 hari 2 malam di homestay temenin baru & aku tinggal dengan zai di rumah ibu angkat kami iaitu Hajah Tuminah binti Esa. macam-ii la aktiviti di buat. ada circle dialogue, ada simulasi, lakonan, ada pembahagian kumpulan & aku satu group dengan Encik Azhar & kena lead untuk #lesson 10. seronok jugak aktiviti di situ. ni la antara gambar & aktiviti yang dijalankan.
bersama saira, shela, encik john & mieya :)




fokus ! haha
with encik azhar, encik madi & encik sadi 

grace, jeevita,mieya, shela & kak izza(n9)

bersama "rapunzel" kolej. hihi :3

saira & mieya

mieya & jeevita

mieya & noh

nyanyian lagu damai :)







aktiviti yang dijalankan :D

mieya, kak anis,shela, grace & encik john

mieya & encik azhar 
jadi trainer untuk lesson 10


atur strategi perang untuk #lesson 10
masa ni aku & encik azhar yang lead. diorang kena bina menara tapi dalam masa yang sama kena robohkan menara pihak lawan dengan gunakan bom kertas. memang huru hara laa jawabnya kan ? tapi seronok !


ni lah kumpulan yang menang . hahaha :D

gambar bawah ni pulak , hari last* hari ni punya gambar sebelum teruskan #lesson 10 , 11 & tanam buluh & pokok pinang di tepi sungai


K A M I * peace generation * Duta Damai

bersama trainers Pak Ayi (indonesia), pak Halim(Singapura), mieya, pak rakie(US) & azah

kawan sekelas : jeevita, encik azhar, encik madi &7 encik sadi

aktiviti menanam buluh di tepi sungai , kena jalan kaki masuk dalam ladang getah
first time tengok depan mata. haha, kesian kan ? muka pun dah gelap :'/




bergambar itu perlu. haha :p

rajin tak ? 




bersama rakan sekelas*tentera dlm kursus peralihan
encik sadi , mieya (konon-ii tentera jugak la) encik madi & encik azhar



di rumah ibu angkat * di belakang tu gunung panti yee

sempat lagi posing ~

lawa tak aku  pemandangan belakang tu ?


halaman rumah ada buah pulasan, sebelah tepi rumah ada rambutan

di belakang rumah pulak , taraaaaaa~
pemandangan yang cantik 

bersama mak angkat saya * Hajah Tuminah 

sebelum balik tu , ada laa penutupan . baca aku janji & nyanyian lagu damai . Encik Azhar yangh antar balik & tiba-ii dia bagi aku baju ni . hahaha .. terima kasih :)

dah cukup setakat ni dulu . gambar masih belum dapat semua lagi .. hahaha. memang aku suka update entri panjang-ii kan ? kalau ada gambar dari kamera/henfon yang lain , nanti aku tambah lagi la jawabnya. hihi. rajin kan ?? okay laa , byeee :)

2 ulasan:

  1. Balasan
    1. hahaha , anak encik arbain :) mesti laa best , pengalaman sekali seumur hidup ni ..

      Padam

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..