Jumaat, 27 September 2013

hai semua . salam jumaat :)
hari ni 27 september 2013.kami, pelajar SPL ambil exam pertolongan cemas. 50 soalan & amali balutan . soalan tu nampak macam senang , tapi sebenarnya tak. sebab soalan objektif kan ? jawapan lebih kurang  aku tengok . memang keluar soalan pasal plasma , pasal tulang .. pening jugak kepala nak pikir. tu satu hal ..
hari ni jugak balik dah pukul 6.30 ptg sebab nak siapkan tagging bag yang baru , buku program dll .. buku program tu laa yang pening nak buat. berjam-ii. ubah sana-sini . buat confirmation dengan pemandu pelancong lagi untuk akitiviti ke nusajaya* kota iskandar, legoland & boat ride di puteri harbour dengan JB Tour .. berdebar-ii jugak sebab dah lama tak komentar dalam bas .. hmm, mieya boleh buat !! hihi ..

hari ni jugak , jumaat *27 september 2013 aku punya birthday ..terima kasih mak & bapa , tanpa kalian tiadalah saya di dunia ini .. hohoho . dah tuaaa dahh .. 19 tahun dah hari ni .. addoiyai , macam tak percaya pun ada. hari ni 2 kali tiup lilin kek beb ! hahaha . pagi tadi lepas exam & briefing untuk isnin ni ,aku balik rumah kejap .. walaupun member-ii aku larang balik .. aku nekad balik , sebab nak sambut besday di rumah dengan family .. hihi. kebetulan pulak , besday aku sama tarikh dengan anak buah *danial .. aku 19 tahun , dia 9 tahun.. so , sambut laa di rumah .. dapat hadiah lumayan beb .. hahaha .. terima kasih untuk abang ipar *abdullah & my lovely sister +Atiqah Arbain  :) . terima kasih jugak untuk +Moo Neer yang bagi wish awal pagi & hadiah nya yang tersendiri .. hihi :)

happy besday to me .. hihi :3



mieya & danial :)

ni la aku punya hadiah .. dapat duit , dapat top up, sejadah , tuala pun adaaaa ..
hmm , kelas kauu .. macam hantaran kawin pun ada jgk aku tengok.. hahaa :)
danial lagi untung , dapat tab beb ! jeles (-_-!)

lepas tu , dalam pukul  2 petang tu aku datang laa balik ke kolej. kat kolej pun satu hal , diorang buat surprise .. ee, geram aku .. bukan apaa , semua pun student kan? mana ada duit , tapi diorang ni sanggup buat .. rasa segan pun ada , maklumlah kan  dah tua2 pun nak sambut besday jugak kan??

yang kelakarnya, suprise tu tak jadi sangat, sebab dah terkantoi awal .. ada yang pecahkan rahsia.. tu pun secara tak sengaja.. tapi okay laa, terharu aku .. hahaha . aku & c noh sanggup naik tangga  dari basement sampai tingkat 3 , siap main sembunyi-ii lagi .. lucu pulak kalau di ingat balik.. lepas tu, jeevita & grace naik tingkat 3.. paksa-ii , siap bertarik-ii lagi .. hahaha . aku pun ikutkan jak laa .. diorang bawak aku ke Basement .. masa tu gelap la kan ? siap ada jurukamera . siap berakam-ii bagai.. addoiyai.. maluuuuu  (/.\)
lepas tu diorang nyanyi laa ramai-ii lagu happy besday .. hihi .. lepas tu  tiup lilin , potong kek & paling best dapat hadiah !! hahaha .. terima kasih laa yang buat semua tu ea .. ammar, ika,abey, hassan, jeevita, grace, shila & noh .

dah tua pun nak tiup kek jugak .. hahaha :D

ammar & mieya

noh & mieya ..
memang kenakan akuu  !! 
ingatkan nak suap , lepas tu bole sapu krim kek kat mukaa aku .. grrr ~

hadiah dari ika & abey ,jeevita grace & shila & ammar :)
thank you very much :)

hadiah iqa & abey

 dari ammar : jersi no 8 , wan zaharulnizam :)
tau aku peminat harimau muda & peminat kecik , so dapat jersi no 8.. 

yang sweet ni dari jeevita, grace & shila  :)

hari ni happy tapi segan jugak dengan member-ii sebab semua pun bukan ada duit sangat .. semua pun tak kerja lagi , masih belajar tapi diorang sanggup buat "suprise" macam ni .. apapun terima kasih banyak..birthday yang ke 19 tak kan dilupakan sampai bila-ii.. tak lupa jugak yang send mesej & dari fb semua , terima kasih atas doa-ii anda semua .. 

ni pulak masa tengah siapkan tagging bag & buku program yang ntah berapa kali kena tukar .. hahaha . mukaa stress ! apapun noh memang terbaik laaa .. banyak kerja dia tolong aku buat ! thanks bro .. beruntung satu group dengan dia ni .. lain kali 1 group lagi ya , ada jugak orangambil &7 hantar balik kat rumah .. free pulak tuhh .. hahahaha .. kesempatan dalam kesempitan laa pulak .. eh dak laaa .. gurauuu jee :3

orait ! setakat ni dulu untuk hari ni .. byeee ~

Isnin, 16 September 2013

hai semua ? apa khabar ? malam ni aku rasa penat sangat sebab baru balik dari kampung temenin baru untuk program Duta Damai (14-16 september 2013) .. opss ! sebelum tu, sempat lagi kan aku ucapkan SELAMAT HARI MALAYSIA ke 50 & tahniah untuk harimau muda A atas kemenangan Pestabola Merdeka edisi ke 41. aku ingatkan dah kempunan nak nonton bola sebab ada aktiviti di kg temenin baru, tapi sebab kami dah bising-ii nak nonton bola , terpaksa laa akitiviti malam tu di hentikan pukul 8.45 mlm. hahaha , semangat kan ? sampai aktiviti pun terpaksa di hentikan awal pasal kami nak tengok bola! terima kasih la untuk trainer kami sebab bagi peluang kami nonton bola. ramai-ii pulak tu . 
keputusan :
Harimau Muda 2 - 0 Myanmar 
*jaringan Rozaimi Abdul Rahman minit ke 29 & Junior Eldstal@ putera Nadher Amarhan minit  ke 94.
perhh , dua-ii penjaring ni asal sabah walaupun junior ni ada kacukan sweden ! maunya aku dak bangga !! hahaha.. 
Rozaimi dapat "top scorer" dengan 3 gol & wan zack haikal  is "man of the match"..
nonton bola @ homestay En Madi & En Azhar




okay !! sekarang focus untuk aktiviti kami di temenin .. sebenarnya kami join program BLUE RIBBON, Duta Damai.. duta damai ni pertama kali di buat di Malaysia dan kamilah orang pertama yang di train di Malaysia untuk menjadi trainer. tak berbelit pulak aku punya ayat tu kan ? haa, 3 hari 2 malam di homestay temenin baru & aku tinggal dengan zai di rumah ibu angkat kami iaitu Hajah Tuminah binti Esa. macam-ii la aktiviti di buat. ada circle dialogue, ada simulasi, lakonan, ada pembahagian kumpulan & aku satu group dengan Encik Azhar & kena lead untuk #lesson 10. seronok jugak aktiviti di situ. ni la antara gambar & aktiviti yang dijalankan.
bersama saira, shela, encik john & mieya :)




fokus ! haha
with encik azhar, encik madi & encik sadi 

grace, jeevita,mieya, shela & kak izza(n9)

bersama "rapunzel" kolej. hihi :3

saira & mieya

mieya & jeevita

mieya & noh

nyanyian lagu damai :)







aktiviti yang dijalankan :D

mieya, kak anis,shela, grace & encik john

mieya & encik azhar 
jadi trainer untuk lesson 10


atur strategi perang untuk #lesson 10
masa ni aku & encik azhar yang lead. diorang kena bina menara tapi dalam masa yang sama kena robohkan menara pihak lawan dengan gunakan bom kertas. memang huru hara laa jawabnya kan ? tapi seronok !


ni lah kumpulan yang menang . hahaha :D

gambar bawah ni pulak , hari last* hari ni punya gambar sebelum teruskan #lesson 10 , 11 & tanam buluh & pokok pinang di tepi sungai


K A M I * peace generation * Duta Damai

bersama trainers Pak Ayi (indonesia), pak Halim(Singapura), mieya, pak rakie(US) & azah

kawan sekelas : jeevita, encik azhar, encik madi &7 encik sadi

aktiviti menanam buluh di tepi sungai , kena jalan kaki masuk dalam ladang getah
first time tengok depan mata. haha, kesian kan ? muka pun dah gelap :'/




bergambar itu perlu. haha :p

rajin tak ? 




bersama rakan sekelas*tentera dlm kursus peralihan
encik sadi , mieya (konon-ii tentera jugak la) encik madi & encik azhar



di rumah ibu angkat * di belakang tu gunung panti yee

sempat lagi posing ~

lawa tak aku  pemandangan belakang tu ?


halaman rumah ada buah pulasan, sebelah tepi rumah ada rambutan

di belakang rumah pulak , taraaaaaa~
pemandangan yang cantik 

bersama mak angkat saya * Hajah Tuminah 

sebelum balik tu , ada laa penutupan . baca aku janji & nyanyian lagu damai . Encik Azhar yangh antar balik & tiba-ii dia bagi aku baju ni . hahaha .. terima kasih :)

dah cukup setakat ni dulu . gambar masih belum dapat semua lagi .. hahaha. memang aku suka update entri panjang-ii kan ? kalau ada gambar dari kamera/henfon yang lain , nanti aku tambah lagi la jawabnya. hihi. rajin kan ?? okay laa , byeee :)