boleh ke tidak ?


hari ni first day kelas .. hmm , memang kecoh laa kan ? masing-masing sibuk bercerita pasal raya , cuti dll . hari ni kelas macam biasa .. tapi kelas lepas rehat agak huru hara sebab ada debate untuk kelas communicative english . campur lagi dengan senior , memang bising la kan ? di bahagi 4 kumpulan & setiap kumpulan kena cari pasal sebuah pulau di Malaysia. kena cari sejarah, pengenalan, pakej, buat itenerari, tarikan dll .. kami pilih Sipadan Island. tapi sayang kalah tipis dengan group 3 , diorang dapat 15.5 markah , kami kurengg 1 markah . dapat 14.5 markah sahajaaa . sedeyhh .. 

hari ni jugak kami*aku,nana, pian & syaziwan di panggil oleh encik Aswad . jadi wakil kolej untuk explorace apa ntah .. sijil tu yang "mahal" sebab penyertaan dari seluruh malaysia (kalau tak silap aku la) sijil tu title "kebangsaan" .. dari SPL aku sorang , yang lain semua senior . aktiviti 4 hari *start ahad (25 ogos - 28 ogos 2013)   ni di tanjung Piai , Pontian Johor .. Wehuuu :3

yang terlibat kolej komuniti, politeknik & universiti. tak da had umur . tapi cabarannya, hmm "boleh tahan" jugak laa .. acara lasak-lasak woii ! ada larian, berbasikal ( 30 kilometer ) halangan & kemahiran minda .. hmm ,ambek kau .. aku main basikal sekeliling taman ni pun gugup , ni berbasikal 30 km , hmm apa la yang jadi agaknya ? hari pertama tu rilek-ii la sebab pendaftaran, kerohanian & taklimat. hari keduaa dah start aktiviti cabaran (larian, berbasikal & cabaran minda) . untuk pelepasan pun kena berlari sejauh 10 km .. hmm .. pensyarah dah suruh training start hari ni .. joging dll . cabaran memasak pun ada . dengar-ii kena tangkap ikan keli hidup-ii & masak .. hahaha , bole ke tidokkk ? lepas tu program kesedaran pasal alam sekitar .. hari ke 3 , lokasinya di tanjung piai . ada senaman * taklimat . ada khidmat komuniti * fotografi.. petang ada cabaran lasak .. hari ke 4 pun di tanjung Piai jugak , ada senaman pagi , cabaran eco xplorasi * kraftangan kertas, memanjat pokok kelapa, cabaran mengupas, membelah & mengeluarkan isi kelapa cara tradisional & cabaran seikat penyapu. ni pun baru dapat itenerari & peraturan petang tadi . macam mana aku boleh terpilih ? aku pun tak tau jawapannya . tapi exited jugak sebab tak pernah-ii aku buat semua ni & pertama kali pergi ke Tanjung Piai . tu yang semangat tu .. 
harap-ii semua berjalan dengan lancar, in sya Allah :)



*gambar dari Mr. Google

Tanjung Piai , penghujung paling selatan Benua Asia :)

okay la , lain kali cerita lagi . byee ~

mood : tak da mood , sebab info yang di cari tak dapat. cancel buat assignment :'/


9 ulasan:

  1. Balasan
    1. jauh kann ?? tu yg pensyarah ckp laa . tak tau la pulak kalau dia saja nak kenakan kitorang .. mungkin jugak supaya lebih ready & buat training secukupnya .. hihihi .. saya pn risau jgk , tp tak pe la . cuba .. sekali seumur hidup.. doakan team kitorang menang & dapat hadiah utama :D

      Padam
  2. kalau cik akak lah...mesti cik akak kata bye2..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe . takut jgk tp sayang nak lepaskan .. lecturer dah pilih , lagipun sijil tu yg best . kebangsaan woo .. lagipun hadiahnya lumayan ..

      Padam
  3. hehehehee...miaaa sygggggggg...caiyok-caiyok...past boleh...!! to..!! :) oke... good luck alaa....sal ecximent tu..usah wisau..lew..cwHhhh...senang jak qu ckp kan?? heeeee...maksud..idea pasti akan datang usah putus asa..yunkkk.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe . thanks syg .. doakan kami menang . dpt duit rm 1000++ & klau menang gi langkawi woo .. hehehe .. ya , tgh cari idea laa ni .. hihih

      Padam
  4. Balasan
    1. terima kasih sis . doakan kami berjaya . hihi :3

      Padam

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..