epilog seorang manusia


heyp .. apa khabar ? lama tak update blog , memang kekeringan , ketandusan , kehilangan idea mau mengupdate blog .. dengan ke"buzy"an di kolej lagi . tak tertanggung keperitan ini .. agak berbunga-bunga jugak la bahasa ku pada kali ini . ayat skema pun ada jugak .. hehehe .. aku rasa mau update lirik lagu yang boleh di kategorikan sebagai lagu favorite ku jugak .. tajuknya EPILOG SEORANG MANUSIA . fitri clique yang nyanyi . alah , fitri haris , ex UNIC .. yang comel tuu :)
lagu ni spesial , video lagu nya pun macam merepek-ii tapi santai . lagu ni tak tersurat & tersirat . "direct meaning" la bak kata orang puteh .. jap-ii aku tulis liriknya k .


EPILOG SEORANG MANUSIA by FITRI CLIQUE

kadang kala kita di guna demi kepentingan mereka ..
kadangkala kita rasa terhina ,
rasa kerdilnya di dunia ,
rasa bersendirian ..

biarkan kita rasa susah , 
jangan biar kita susahkan mereka ,
terbitkan keikhlasan hati ,
walau kita tak pernah di hargai ..

kehidupan di ibarat roda 
yang berputar-putar 
mencari destinasi ..

oh langit ..
tak selalu cerah , tak selalu mendung
senyumlah sentiasa ,
jangan sedih ..

ada yang rasa diri hebat ,
jalan dongak ke langit ..
pandangan senua orang salah ,
dia saja yang betul ..

megah berkata-kata , namun kosong bicara ..
astaghfirullah al azim ..

p/s : lagu ni best .. untuk aku ni salah satu lagu motivasi & inspirasi .
sama macam lagu avril ( keep holding on ) 


3 ulasan:

  1. hehehehee..miaaaaaaa..perghh..siap belakon laek ko yah..hahaha..uik...mesti bnyak cerita new kan..eeee best nya mia ko d sna... :)

    BalasPadam

hai semua. terima kasih kerana singgah sini. tinggalkan komen di sini,1 pun dah okey tau? salam sayang dari Mieya..