kursus asas kepimpinan :)

hyepp .. apa khabar ??
 lama tak update blog .. buzy la katakan .. assignment hari memang berlambak .. so , tak ada masa mengupdate blog indah ni .. ngeh-iii ..
 
minggu ni memang tak ada cuti .. hari ni ada kursus kepimpinan pelajar dari sk agama seri saujana , kota tinggi , johor ..lepas tu esok ( ahad ) ada kursus pendek kelas mandarin .. wajib pulak tuh .. wo ai ni .. cehh . hahaha .. kalau di ikut sepanjang aku belajar di sini , ni kali ke 3 kendalikan budak kursus kepimpinan .. walaupun penat , tapi happy jugak tengok gelagat budak-ii ni .. ada yang susah di atur , ada yang ikut cakap , ada yang kelakar , nakal jangan cakap laa ..

seingat aku sekolah ni yang paling ramai hantar pelajar . kalau tak silap ada 64 orang .. cikgu pengiring pun ada 7 orang kalau tak silap laa .. hmm , budak-ii ni paling suka aktiviti belon air tu la .. isi air dlm belon pastu baling dengan kawan di belakang .. tak ada satu kumpulan pun yang berjaya kumpul belon .. semua kelam kabut mau menang sampai tak perasan kawan ready / tak ..  

kawan-ii yang datang tadi pun tak ramai .. yang datang aku , azah , azam , dayat , amed , pian , abey ( join sekejap jak) dengan kak jiha n kak zetty .. rehat dalam pukul 10.30 pagi tu , miss elle ada bungkus masi ambeng n nasi lemak .. aku try rasa laa nasi ambeng tu .. boleh tahan laa rasanya. ngeh3x ..
dalam pukul 1.00 ptg kursus tu dah habis .. sesi salam menyalam . sempat lagi ambil gambar dengan sorang budak tu.. memang kewajipan la aku cari satu budak untuk bergambar sama-ii :)

aku , azah , kak jiha n kak zetty rancang-ii mau pegi air terjun , tapi xda bawak baju pulak dah .. rumah pun jauh-ii .. last-ii pegi gerai cendol pak razak .. ajak miss elle sekali , miss elle cakap mau pegi desaru .. last-ii join jugak .. aku naik kereta kak zetty , azah naik kereta kak jiha .. miss elle yang tunjuk arah sebab aku n kak zetty x tau mana gerainya .. sampai di sana , miss elle beli 2 bungkus rojak .. syok jugak makan ramai-ii .. tambah lagi dengan cendol tu , fuhh , memang nikmat laaa .. tengah-ii panas n kehausan minum cendol memang tepat la kan .. sekali lagi miss elle sponsor / belanja makan n minum .. dari pagi sampai petang dia belanja .. moga murah rezeki miss elle :)

ok aku snap gambar tak banyak , banyak dalam kamera DSLR nikon siapa ntah ..  ok , upload gambar duluuuu ..
haaa , tengok ..
 habis rabak bekas selotape nih sebab mau bina menara surat khabar tertinggi ..



hahaha , tengok menara surat khabar nyaa .. kreatif kan : p





ni pulak game "kertas mahjong"
dari saiz besar sampai la tak boleh lipat .. 
ni  barulah semangat pasukan sampai berdukung-ii untuk elakkan kawan dari terkeluar dari kertas 
yang semakin kecil tu :)


main "belon air" ..
sambut jangan jangan tak sambut .. 
ada 8 group , tapi tak ada satu group pun yang dapat point .. 
semua kelam kabut nak menang , kawan belum ready pun baling belon ke kebelakang jugak ..
kan dah basahhh ..

"straw dan getah"

group mana yang belum pecahkan telur ( barang amanah ) 
angkat tangan ?? kata miss elle ..
hehehehe : p


ni pulak gambar aku dengan Amir Farish .. 
comel kan ? (:
*ada pulak orang ke-3 di belakang tu .. 
dah la muka macam c hadi "setia hujung nyawa" .. hahahaa

haa , setakat ni dulu story aku . esok ada kelas mandarin pulak dah .. 
minngu ni memang tak ada cuti rehat .. huhhh , sabo je laa .
kena ikhlaskan hati , betulkan nawaitu aku ke sini ..
SABAR MIEYAA !!

bak kata orang 
" bersakit-sakit dahulu , bersenang-senang kemudian"