Catatan

18082017 : Middle Hill / Bukit Tanjung Batu, Tawau

Assalamualaikum. Hari ini 18 ogos 2017, kami sekali lagi hiking ke Middle hill ataupun Bukit Tanjung Batu Tengah. Ketinggiannya tidak di ketahui tapi bukit ini tidak terlalu tinggi & laluan juga agak mudah untuk di lalui kecuali semak samun sepanjang perjalanan. Bukit ini berdekatan dengan kawasan perkampungan dan agak mudah untuk di daki. Kami boleh mendaki dengan pakai baju jubah okay. Hahaha
Sebenarnya untuk pendakian hari ini, tidak di rancang lama, kiranya macam hiking tanpa sengaja lah ni. Hihi. Sempena hari Jumaat yang mulia hari ini, diorang letakkan tema baju melayu, bzju kurung ataupun jubah. 
Kami memulakan pendakian lebih kurang pukul 6.00 petang padahal plan untuk hiking bermula 4.30 petang tapi ada halangan kan. Haha. Kami, team muslimah hikers Tawau di iringi oleh Abang J ( macam biasa ) , Azle & Ardy untuk ke puncak. Yang lain dah lama sampai atas siap buat unggun api & makan bubur durian lagi. Haha. Win kan ? 
Tepat azan magrib, kami tiba di puncak bukit. …

13082017 : Lion Hill Tawau